KANS 050

Sneller je diploma, meer zelfvertrouwen, iemand die meedenkt, steun bij lastige keuzes?

KANS 050 is een mentorprogramma voor jongeren tussen de 14 en 28 jaar uit de stad en de provincie Groningen. Het mentorprogramma is er voor jongeren die wat willen bereiken en daarbij extra ondersteuning van een mentor kunnen gebruiken. Met een mentor kunnen jongeren vaak meer dan zij zelf en hun omgeving denken. KANS 050 richt zich op jongeren die persoonlijke doelen willen realiseren, die vaak met opleiding, werk en zelfvertrouwen te maken hebben.

Vrijwillige mentoren

Voor elke jongere die zich aanmeldt wordt gezocht naar een mentor die bij hem of haar past. Deze mentoren zijn mensen vanaf 21 jaar met uiteenlopende achtergronden in opleiding, baan, hobby’s en belangstelling. Deze mentoren zetten zich vrijwillig in voor KANS 050 en vinden het leuk om een jongere te ondersteunen, mee te denken en regelmatig (wekelijks) contact te hebben.

Jongeren met ASS of ADHD/ADD

KANS 050 besteedt extra aandacht aan jongeren met autisme (ASS) of ADHD/ADD of een vergelijkbare problematiek. Elker Jeugdhulp en andere organisaties geven speciale trainingen bij KANS 050 voor de mentoren die deze jongeren coachen.

Samenwerking

KANS 050 is een samenwerking tussen de ROC’s Noorderpoort en Alfa-college, CMO STAMM en MJD. MJD is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project.
Projectleiders zijn Francis Nijdam, f.nijdam@mjd.nl en Anouk Junius, a.junius@mjd.nl. De uitvoering gebeurt door vrijwillige coördinatoren, mentoren en hbo-stagiairs.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over KANS 050, wil je een jongere aanmelden of zelf mentor worden? Kijk dan op de website www.kans050.nl of neem contact op via info@kans050.nl