Actief voor je buurt

Bij mij in de buurt > Actief voor je buurt

Wilt u meepraten over belangrijke onderwerpen die in uw wijk spelen? Hebt u ideeën om het onderlinge contact  te versterken of plannen voor nieuwe activiteiten? Lopen u en andere bewoners tegen problemen in uw buurt aan? Samen met anderen kunt u bijdragen aan een leefbare en veilige buurt waar u prettig woont en leuke activiteiten te beleven zijn. Klik op de kaart linksonder voor contactgegevens van een MJD-locatie bij u in de buurt of ga naar een WIJ locatie bij u in de buurt, waar ze uw vragen kunnen beantwoorden of u doorverwijzen. Op de website van WIJ Groningen staan alle locaties en openingstijden.

Vrijwilligerswerk in uw buurt
Bij het WIJ team bij u in de wijk weten ze ook wat voor vrijwilligerswerk er in de buurt te doen is. Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u terecht bij de vrijwilligersvacaturebank die gevestigd is bij Link 050, waar vacatures uit de hele stad te vinden zijn.

Ondersteuning bij het actief worden
Wilt u graag weer iets ondernemen in uw eigen buurt of daarbuiten, maar kunt u hierbij wel wat extra ondersteuning gebruiken, dan kunt u terecht bij het WIJ team bij u in de wijk.

Woont u in Selwerd en wilt u een oude droom oppakken of een lastige gewoonte doorbreken? Dan is het project Klimmen op Eigen Kracht (KOEK) misschien iets voor u. Bij KOEK bepalen de deelnemers zelf wat ze willen bereiken en hoe ze dat doen. Ze krijgen daarbij coaching van Silvia Hefting, talentenmakelaar bij MJD. Neem gerust contact met haar op voor meer informatie via telefoon of mail: 06 - 2853 8651, silvia.hefting@wij.groningen.nl

Mentorenproject Goud Veur Joe
Heb je moeite om vrijwilligerswerk te vinden dat bij je past? Of ben je al vrijwilliger, maar kun je je draai niet helemaal vinden bij het werk dat je doet? Een vrijwillige mentor van Goud veur Joe kan jou een tijdje begeleiden om je op weg te helpen, zodat je weer met plezier aan de slag kunt.
Klik hier voor meer informatie over 'Mentorenproject Goud Veur Joe'

MAF wat is dat?
MAF staat voor ‘Music And Fun’ en is een wijkmuziekproject in de Groningse wijk Beijum. MAF stimuleert bezig zijn en plezier hebben met muziek en helpt talent ontdekken en ontwikkelen. Zelf geïnspireerd worden om ook MAF te doen in je eigen wijk? Bekijk dan de promotievideo:
https://www.youtube.com/watch?v=bHlGh87o-kw. Mail voor meer info naar stmaf@live.nl.